Özdemir ontslagen door CDH omdat ze Armeense genocide niet erkende

© Belga

Het Brusselse CDH-parlementslid Mahinur Özdemir is door haar partij ontslagen, omdat ze de Armeense genocide weigerde te erkennen.

Het Brusselse CDH-parlementslid Mahinur Özdemir is door haar partij ontslagen, omdat ze naliet de Armeense genocide te erkennen.

Televisiezender RTL-TVI wilde nagaan of parlementsleden met Turkse roots de gedachtengang van CDH-voorzitter Benoît Lutgen volgden als het over de Armeense genocide zou gaan. Lutgen stelde namelijk op radiozender La Première dat ‘als er een negationist in de CDH zetelt, die binnen de seconde buiten ligt’.

‘Tegen waarden CDH’

Özdemir ontweek de camera’s tot twee maal toe. Nochtans ondertekende ze net als haar partijgenoten een deontologische code, die haar de erkenning van de genocide oplegt.

‘Mevrouw Özdemir heeft geweigder de Armeense genocide te erkennen wat indruist tegen de waarden van de CDH. De erkenning van een genocide verdraagt geen vage attitude, maar vereist complete duidelijkheid’, zo preciseerde het deontologische comité van de partij in een statement.

Bekijk de beelden van RTL-TVI hier.(Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content