Koen Meulenaere

Oranje

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Oranje schoenen, oranje sacoche, oranje blouse, oranje sjaaltje, oranje lippenstift en oranje haar. Mia Doornaert!

Er was vorige week enige opschudding omdat Jean-Marie Dedecker had verklapt dat de Dexia-holding een nieuwe kapitaalinjectie nodig heeft. Die Dexia-holding betekent het einde van de Belgische staat, met dank aan het ACW, maar hou dat voorlopig stil.

Dedecker deed zijn onthulling tijdens een politiek debat met alle grote politieke kopstukken in de Vooruit in Gent. En dat viel op om nog een andere openbaring: Mia Doornaert! Ook zij was aanwezig, als… Ja, als wat eigenlijk? Als Mia.

Oranje schoenen, oranje sacoche, oranje blouse, oranje sjaaltje, oranje lippenstift en oranje haar. Alsof ze recht uit het Glazen Straatje was gekomen. Oranje is de kleur van de christendemocratie, de van oudsher veilige haven waar Mia op haar tocht over de ideologische en politieke zeeën voorlopig ligt aangemeerd.

Het publiek mocht aan de discussie bijdragen via tweets die op een groot scherm te lezen waren. Verscheen daar plots de vraag: ‘Hebt u geen oranje broek?’ De hele zaal in een deuk, het voltallige panel rolde schuddebuikend over de grond. Alleen Mia zelf kon er niet om lachen en reageerde woedend: ‘Ik zit hier niet als clown, weet u!’

Dat was voor de toehoorders, die net een ander idee hadden gekregen, nog de verrassendste mededeling van de avond. Verrassender dan de kapitaalverhoging bij Dexia.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content