Open VLD toch bereid te praten

De partij wil mee onderhandelen over de regeringsvorming als er ook over het sociaal-economische wordt gepraat.

Open VLD wil mee onderhandelen over de vorming van een regering als de focus ook op het sociaal-economische ligt. Dat heeft partijvoorzitter Alexander De Croo tijdens het weekeinde in verschillende interviews gezegd.

De Croo zette zaterdag de deur op een kier in de Corelio-kranten en Het Laatste Nieuws en herhaalde dat zondag in De Zevende Dag (Eén). ‘Als men naar ons komt en op een ernstige manier wil onderhandelen, zijn we bereid daarover te spreken’, zo zei hij daar.

Open VLD-kopstuk Patrick Dwael verklaarde zaterdag in Het Belang van Limburg dat de partij wil meewerken aan een staatshervorming. ‘Dat kan vanuit de oppositie, door de hervormingen mee goed te keuren in het parlement, maar ook door mee rond de tafel te zitten bij de onderhandelingen’, zo luidde het.

Maar De Croo wil alleen verantwoordelijkheid opnemen als er naast het communautaire ook over het sociaal-economische wordt gesproken.

Michel slikt veto tegen N-VA in

Charles Michel, kandidaat-voorzitter van de MR, stelde zondag geen exclusieven te hebben tegenover de N-VA, amper een dag nadat hij in La Libre Belgique had voorgesteld om te beginnen onderhandelen over de staatshervorming met de liberalen, maar zonder de N-VA.

Zondag was Michel op RTL al heel wat voorzichtiger. Maar hij wees erop dat het op de huidige manier niet werkt en dat er andere opties, zonder de N-VA, mogelijk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content