Open VLD: ‘Peeters heeft geen zelfrespect’

© Belga

Sas Van Rouveroij (Open VLD): ‘Kris Peeters is geen regerinsgleider meer, maar een scheidsrechter zonder het lef om ook rode kaarten te geven’.

Sas Van Rouveroij, Open VLD-fractieleider in het Vlaams Parlement, is hard voor Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in het VRT-radioprogramma De Ochtend. “Peeters heeft niet het lef of het zelfrespect om een rode kaart te geven”

Van Rouveroij ziet in ‘Lietengate’ het bewijs dat de Vlaamse regering geen coherente ploeg is. “Deze incidenten zijn symptomatisch voor deze Vlaamse regering. De besluitloosheid zat er van bij het begin ingebakken. Peeters stelde trots de kaasschaafmethode voor om een budgettair evenwicht te bekomen. Maar die methode is volgens de letterlijke betekenis van het woord ‘een keuze als er geen politieke keuzes kunnen gemaakt worden'”.

‘Peeters heeft het lef of zelfrespect niet om een rode kaart te trekken’

“Ik zie Kris Peeters dus niet meer als regeringsleider, maar als een scheidsrechter. Hij heeft al enkele malen een gele kaart gegeven, maar een scheidsrechter moet ook soms een rode kaart uitdelen. Hij heeft daar echter het lef of het zelfrespect niet voor.”

‘Vlaamse regering kan geen keuzes maken’

“Als Peeters niet consequent kan zijn, moet hij ermee stoppen, in het belang van Vlaanderen. We moeten hier niet vrolijk over doen, dat doen wij ook niet vanuit de oppositie. Ons land en Vlaanderen staan voor enorme uitdagingen. Die moeten we aanpakken, en dat doe je door keuzes te maken. Maar dat kan deze Vlaamse regering niet.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content