Open VLD: ‘Muyters laat bedrijven in de steek’

Open VLD reageert teleurgesteld op de uitspraken van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) over de loonlastenverlaging. De Vlaamse liberalen benadrukken dat er moet samengewerkt worden om de bestaande loonkosthandicap weg te werken.

“Minister Muyters laat met zijn verklaringen de Vlaamse bedrijven in de steek”, zegt Sas van Rouveroij, fractieleider van Open VLD in het Vlaams Parlement.

Vlaams minister voor Begroting Philippe Muyters (N-VA) liet optekenen dat hij niet wil weten van extra Vlaams geld voor de federale regering. Het gaat daarbij niet alleen om een extra inspanning voor de federale begroting, maar ook voor de geplande loonlastenverlaging. Als men wil dat Vlaanderen iets doet rond loonlasten, moet men Vlaanderen ook die bevoegdheid geven. Tot dan kan Vlaanderen enkel maatregelen nemen binnen de eigen bevoegdheden, luidt de redenering van de N-VA-minister.

Open VLD-fractieleider Sas van Rouveroij noemt die houding “onbegrijpelijk”. Volgens hem moet er samengewerkt worden om iets te doen aan het loonkostenprobleem. “Het is cruciaal dat alle overheden samenwerken”, luidt het. Volgens van Rouveroij is het veto van Muyters ook “nefast voor de Vlaamse economie”.

Rouveroij: ‘Zoveelste crisis in Vlaamse regering is een feit’

“De minister en zijn partij denken met hun communautaire scherpslijperij de federale regering een hak te zetten. De realiteit is dat ze met die houding vooral de Vlaamse bedrijven en werknemers treffen”, aldus van Rouveroij.

Van Rouveroij meent ook dat dat verklaringen van Muyters haaks staan op de recente initiatieven van minister-president Kris Peeters (CD&V) om samen met de federale regering op zoek te gaan naar oplossingen. “De zoveelste crisis in de Vlaamse regering is een feit. Terwijl de Vlaamse regeringsleider op de foto staat met de premier, steekt een coalitiepartner zijn figuurlijke middenvinger op”, besluit van Rouveroij. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content