Ook cultuursector werkt vanaf 1 september met kleurcodes

© belga

De cultuursector werkt vanaf 1 september met kleurcodes. Per pandemiescenario komt er een set van maatregelen die zekerheid en stabiliteit moeten geven aan de sector en de lokale besturen. Dat meldt het Overleg Kunstenorganisaties (oKo).

De invoering van de kleurcodes kwam er na overleg tussen de overheden, de cultuursector en de GEES, de expertengroep die de overheid bijstaat bij het nemen van coronamaatregelen. De kleurcodes zijn volgens het oKo een langetermijnoplossing.

De epidemiologische situatie bepaalt de kleur en de kleur bepaalt wat mogelijk en niet mogelijk is. De verschillende pandemiescenario’s kregen volgens het oKo vorm in samenwerking met de virologen.

Fase geel

De cultuursector start morgen in fase geel. Door het verplicht dragen van mondmaskers kan de afstand bij een zittend publiek teruggebracht worden tot één meter (bij afwezigheid van vaste stoelen) of tot één stoel tussen elke persoon of bubbel (met vaste stoelen).

Bij fase groen is alles mogelijk. Alle contacten kunnen plaatsvinden en handhygiëne blijft wel noodzakelijk. Bij fase oranje worden de maatregelen verscherpt om een lokale uitbraak van het virus te onderdrukken. Zo geldt er algemene mondmaskerplicht bij omkadering en publiek, is zang voor niet-professionelen een verboden activiteit en is nauw fysiek contact voor niet-professionele artiesten verboden. Bij fase rood worden alle publieke evenementen opgeschort.

De lokale of provinciale overheden bepalen op basis van de lokale pandemiesituatie een kleurcode. (Belga)

Partner Content