Ook Beyonce moet Khaddafi’s geld niet

© Reuters

Zangeres Beyonce Knowles gaf het geld dat ze kreeg voor een privéconcert voor kolonel Khaddafi aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Tijdens de oudejaarsnacht van 2009 trad de zangeres/actrice op voor de Libische leider en zijn familie. In plaats van het geld voor zichzelf te houden, schonk ze het begin 2010 weg aan Haïti na de verwoestende aardbeving.

Eerder deze week liet ook de Canadese popzangeres Nelly Furtado verstaan dat ze de 1 miljoen dollar die ze in 2007 van Khaddafi voor een concert kreeg aan goede doelen wil schenken.

“In 2007 heb ik een miljoen dollar gekregen van de clan-Khaddafi voor een concert van 45 minuten voor enkele genodigden in een Italiaans hotel”, zo twitterde de zangeres. Aan welk goed doel ze het geld wil schenken, is nog niet bekend.

Mariah Carey en Lionel Richie

Nelly Furtado en Beyonce zijn niet de enigen die grote sommen hebben gekregen van Khaddafi. Ook Usher, Mariah Carey en Lionel Richie hebben in het verleden privéconcerten gegeven voor de kolonel zijn naasten.

Die concerten vonden doorgaans plaats met Nieuwjaar op het Franse eiland Saint-Barthélémy.

Muammar Khaddafi wordt geassocieerd met terroristische activiteiten en regeert al meer dan 40 jaar met brutale hand over zijn volk. Westerse leiders hebben Khaddafi opgeroepen af te treden na de gewelddadige opstanden in zijn land, maar de Libische leider weigert dat te doen en ontkent zelfs dat er problemen in Libië zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content