Het bedrijf Metro Trains Melbourne in Australië waarschuwt de mensen in een ludiek filmpje met de titel 'Dumb Ways to Die' voor roekeloos gedrag in de buurt van treinen en metro's.

De bedenkers van het filmpje maakten daarbij gebruik van leuke animatie, zwarte humor (superlijm eten, je beide nieren verkopen,...) en een uiterst aanstekelijk liedje.

De video is alvast een hit op YouTube en een van de meest populaire Australische virale video's ooit. Maar of de boodschap ook echt overkomt, is nog maar de vraag...

Bekijk het filmpje hier:

Hier kan je de meer confronterende tv-spot nog eens bekijken die de Belgische spoorwegenuitbater Infrabel in 2009 maakte:

Het bedrijf Metro Trains Melbourne in Australië waarschuwt de mensen in een ludiek filmpje met de titel 'Dumb Ways to Die' voor roekeloos gedrag in de buurt van treinen en metro's. De bedenkers van het filmpje maakten daarbij gebruik van leuke animatie, zwarte humor (superlijm eten, je beide nieren verkopen,...) en een uiterst aanstekelijk liedje. De video is alvast een hit op YouTube en een van de meest populaire Australische virale video's ooit. Maar of de boodschap ook echt overkomt, is nog maar de vraag...Bekijk het filmpje hier: Hier kan je de meer confronterende tv-spot nog eens bekijken die de Belgische spoorwegenuitbater Infrabel in 2009 maakte: