Opschudding aan de prefectuur van Alpes-Maritimes in Nice toen een enorme nazivlag werd opgehangen aan de gevel. Niet dat er een gevaarlijke coup was gepleegd, de prefectuur was het decor voor een film over de Tweede Wereldoorlog. Maar dat wisten de geëmotioneerde omstaanders niet.

Een Frans-Amerikaanse toerist zag het onheilspellend beeld, nam er een foto van en stuurde die naar de plaatselijke krant Nice-Matin. 'Aangezien de mensen niet wisten dat het om een filmset ging, laaiden de emoties hoog op. De mensen begonnen te schreeuwen,' zegt de man aan Nice-Matin.

De prefectuur werd ten behoeve van de film Un sac de billes (gedraaid door Canadees Christian Duguay) gebruikt als 'Hotel Excelsior, zo liet de prefectuur achteraf weten in een persmededeling. In dat hotel verbleef in september 1943 Aloïs Brünner, hoofd van de plaatselijke SS. Het hotel deed dienst als zijn hoofdkwartier.

'Een nazivlag, symbool voor een periode van lijden en onderdrukking, werd vandaag kort opgehangen tijdens de draaidag,' zo deelde de prefectuur mee. Ook vandaag 29 september, zal de vlag wapperen.

Een Frans-Amerikaanse toerist zag het onheilspellend beeld, nam er een foto van en stuurde die naar de plaatselijke krant Nice-Matin. 'Aangezien de mensen niet wisten dat het om een filmset ging, laaiden de emoties hoog op. De mensen begonnen te schreeuwen,' zegt de man aan Nice-Matin.De prefectuur werd ten behoeve van de film Un sac de billes (gedraaid door Canadees Christian Duguay) gebruikt als 'Hotel Excelsior, zo liet de prefectuur achteraf weten in een persmededeling. In dat hotel verbleef in september 1943 Aloïs Brünner, hoofd van de plaatselijke SS. Het hotel deed dienst als zijn hoofdkwartier.'Een nazivlag, symbool voor een periode van lijden en onderdrukking, werd vandaag kort opgehangen tijdens de draaidag,' zo deelde de prefectuur mee. Ook vandaag 29 september, zal de vlag wapperen.