Bovenaan de voorpagina publiceerde Der Tagesspiegel een grote foto van een nieuwe satirische film 'Er ist Wieder Da' (Hij is daar weer), waarin Adolf Hitler ontwaakt in het Duitsland van nu (bekijk een trailer onder het artikel). De man op de foto is de acteur die Hitler vertolkt, Oliver Masucci.

Onder dat openingsbeeld staat de titel van een artikel zonder foto over de aanpak van de vluchtelingencrisis door bondskanselier Angela Merkel: 'Flüchtlingskrise wird Chefsache' (Vluchtelingencrisis wordt topprioriteit).

Na een golf van boze reacties, erkent de krant dat er 'onbedoeld een veronderstelde samenhang ontstond' tussen de foto van Hitler en het nieuwsitem over de vluchtelingencrisis. We vragen u om ons te verontschuldigen voor de smaakloze link tussen het beeld en de tekst', zo klinkt het. (KVDA)

Trailer 'Er ist wieder da'

Bovenaan de voorpagina publiceerde Der Tagesspiegel een grote foto van een nieuwe satirische film 'Er ist Wieder Da' (Hij is daar weer), waarin Adolf Hitler ontwaakt in het Duitsland van nu (bekijk een trailer onder het artikel). De man op de foto is de acteur die Hitler vertolkt, Oliver Masucci.Onder dat openingsbeeld staat de titel van een artikel zonder foto over de aanpak van de vluchtelingencrisis door bondskanselier Angela Merkel: 'Flüchtlingskrise wird Chefsache' (Vluchtelingencrisis wordt topprioriteit).Na een golf van boze reacties, erkent de krant dat er 'onbedoeld een veronderstelde samenhang ontstond' tussen de foto van Hitler en het nieuwsitem over de vluchtelingencrisis. We vragen u om ons te verontschuldigen voor de smaakloze link tussen het beeld en de tekst', zo klinkt het. (KVDA)