De skipiste in het Antwerpse Deurne krijgt binnenkort misschien een kopie in Iran. Een Iraanse delegatie toont namelijk bijzonder veel interesse in de 23-meter hoge constructie, schrijft Gazet van Antwerpen.

'De Iraniërs zijn al enkele keren komen kijken en binnenkort keren ze terug met een technische ploeg', vertelt Jan Clerck van skiclub Zondal in de krant. Het gaat om Iraniërs die in Antwerpen wonen, maar heel wat connecties hebben in hun thuisland.

Energiezuinig

Zondal begrijpt goed waarom ze een kopie van de Antwerpse piste zouden laten maken in Iran. 'Skiën op borstels is een perfect alternatief als er in een regio geen sneeuw valt. Bovendien is het erg energiezuinig en gemakkelijk te onderhouden.'

Al kan het volgens Clerck ook zijn dat de delegatie de hele piste overkoopt en meeneemt. 'Voorlopig is er nog veel onduidelijkheid', klinkt het.

Sneeuw

En hoewel Iran begin augustus nog gastland was voor het International Ski Federation (FIS) World Cup competition. een wedstrijd waarbij skiërs hun sport beoefenen op gras, kan je in Iran ook daadwerkelijk skiën op sneeuw.

In de bergen van Alborz bevinden zich heel wat skiresorts. Zoals overal in het land zijn er wel strikte regels voor mannen en vrouwen. Zo zijn er aparte wachtrijen aan de skiliften. (AVE)

De skipiste in het Antwerpse Deurne krijgt binnenkort misschien een kopie in Iran. Een Iraanse delegatie toont namelijk bijzonder veel interesse in de 23-meter hoge constructie, schrijft Gazet van Antwerpen. 'De Iraniërs zijn al enkele keren komen kijken en binnenkort keren ze terug met een technische ploeg', vertelt Jan Clerck van skiclub Zondal in de krant. Het gaat om Iraniërs die in Antwerpen wonen, maar heel wat connecties hebben in hun thuisland. Zondal begrijpt goed waarom ze een kopie van de Antwerpse piste zouden laten maken in Iran. 'Skiën op borstels is een perfect alternatief als er in een regio geen sneeuw valt. Bovendien is het erg energiezuinig en gemakkelijk te onderhouden.' Al kan het volgens Clerck ook zijn dat de delegatie de hele piste overkoopt en meeneemt. 'Voorlopig is er nog veel onduidelijkheid', klinkt het. En hoewel Iran begin augustus nog gastland was voor het International Ski Federation (FIS) World Cup competition. een wedstrijd waarbij skiërs hun sport beoefenen op gras, kan je in Iran ook daadwerkelijk skiën op sneeuw. In de bergen van Alborz bevinden zich heel wat skiresorts. Zoals overal in het land zijn er wel strikte regels voor mannen en vrouwen. Zo zijn er aparte wachtrijen aan de skiliften. (AVE)