Antwerpse skipiste vormt inspiratiebron voor Iran

Skiën op gras in Iran © Reuters

Een Iraanse delegatie toont interesse in de Antwerpse skipiste in Deurne. Ze wil een gelijkaardige constructie laten bouwen in Iran.

De skipiste in het Antwerpse Deurne krijgt binnenkort misschien een kopie in Iran. Een Iraanse delegatie toont namelijk bijzonder veel interesse in de 23-meter hoge constructie, schrijft Gazet van Antwerpen.

‘De Iraniërs zijn al enkele keren komen kijken en binnenkort keren ze terug met een technische ploeg’, vertelt Jan Clerck van skiclub Zondal in de krant. Het gaat om Iraniërs die in Antwerpen wonen, maar heel wat connecties hebben in hun thuisland.

Energiezuinig

Zondal begrijpt goed waarom ze een kopie van de Antwerpse piste zouden laten maken in Iran. ‘Skiën op borstels is een perfect alternatief als er in een regio geen sneeuw valt. Bovendien is het erg energiezuinig en gemakkelijk te onderhouden.’

Al kan het volgens Clerck ook zijn dat de delegatie de hele piste overkoopt en meeneemt. ‘Voorlopig is er nog veel onduidelijkheid’, klinkt het.

Sneeuw

En hoewel Iran begin augustus nog gastland was voor het International Ski Federation (FIS) World Cup competition. een wedstrijd waarbij skiërs hun sport beoefenen op gras, kan je in Iran ook daadwerkelijk skiën op sneeuw.

In de bergen van Alborz bevinden zich heel wat skiresorts. Zoals overal in het land zijn er wel strikte regels voor mannen en vrouwen. Zo zijn er aparte wachtrijen aan de skiliften. (AVE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content