Ondernemers tevreden over regering-Michel

© belga

Liefst 42 procent van de Vlaamse ondernemers vindt dat de regering van Charles Michel tot nu toe goed werk heeft geleverd. Toch zouden de meesten liever N-VA-voorzitter Bart De Wever als premier zien.

Dat blijkt uit een peiling van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 511 Vlaamse zelfstandigen en kmo-leiders, waarover Het Laatste Nieuws vrijdag bericht.

Al bij al krijgt de regering-Michel dus een degelijk rapport: 42 procent heeft het over ‘goed werk’, slechts 16,5 procent omschrijft de regering als ‘slecht’. Andere Vlaamse ondernemers kleven het etiket ‘gewoon’ op deze regering. Ook het werk van premier Michel wordt door 61 procent als goed beoordeeld, slechts 9 procent vindt hem slecht bezig.

Bij de Waalse en Brusselse ondernemers is het vertrouwen in Michel een pak kleiner: daar vindt 28 procent hem ondermaats bezig. Voor 28 procent van de ondernemers is de verlaging van de RSZ-bijdragen van 33 naar 25 procent tegen het einde van de legislatuur de belangrijkste verwezenlijking van deze regering. De verlaging van de sociale bijdragen die zelfstandigen moeten betalen, wordt door 16 procent beschouwd als de belangrijkste maatregel.

De top drie wordt vervolledigd door het onbeperkt bijverdienen na pensioenleeftijd of een carrière van 45 jaar. 11 procent van de Vlaamse ondernemers vindt die ingreep de beste. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content