Nultolerantie in Kuregem werpt vruchten af

Het nultolerantiebeleid in de Anderlechtse wijk wordt volgens ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom voortgezet.

De eerste vier maanden van 2010 is de straatcriminaliteit in Kuregem met 30,95 pct gedaald tegenover dezelfde periode van vorig jaar. Dat meldt ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom dinsdag. Het nultolerantiebeleid wordt er voortgezet.

De nultolerantie in de Anderlechtse Kuregemwijk werd begin februari ingevoerd om er de criminaliteit aan banden te leggen.

Tijdens de periode dat de nultolerantie van kracht is, is de criminaliteit in Kuregem volgens Turtelboom fors gedaald.

Volgens de minister wordt de daling vooral vastgesteld in de meest zichtbare vormen van criminaliteit.

Tussen januari en april 2010 daalde het aantal diefstallen in voertuigen met 48,31 pct, het aantal sacjackings nam af met 34,41 pct en het aantal gewapende diefstallen met geweld daalde met 17,39 pct.

Turtelboom gaat er prat op dat meer blauw op straat de veiligheid
ten goede komt.

Tijdens de operatie-Octopus, zoals de actie inzake nultolerantie heet, waren er al 81 administratieve aanhoudingen tijdens controles van 744 personen en 297 voertuigen.

Burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) van Anderlecht liet in een reactie op de cijfers weten dat de daling van de criminaliteitscijfers in de Kuregemwijk ‘een belangrijke stap is in de normalisering van de levensomstandigheden’.

Maar volgens Van Goidsnehoven mag niet te vroeg victorie gekraaid worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content