Nog geen opvolger voor Kherbache

'Op sommige plaatsen heeft de regering er echt een aprilgrap van gemaakt, bijvoorbeeld door er een golfterrein aan toe te voegen.' © Belga

In Antwerpen is nog geen opvolger aangeduid voor SP.A-fractieleider Yasmine Kherbache. Die diende haar ontslag in wegens interne conflicten. Voorzitter Bruno Tobback zegt zich niet te willen moeien in de ruzies.

Het ontslag van Yasmine Kherbache als fractieleider van de Antwerpse SP.A deed heel wat stof opwaaien. Kherbache wil opstappen vanwege interne conflicten binnen de Antwerpse partijafdeling. Dat bracht gauw geruchten over verschillende kampen boven, politiek commentator van Gazet van Antwerpen Lex Moolenaar sprak op Radio 1 zelfs van een catfight tussen de vrouwelijke partijboegbeelden.

Tot nu toe is echter nog geen vervanger voor Kherbache gevonden. En zolang een oplossing uitblijft, zal de fractieleidster aanblijven, schrijft De Standaard.

Tobback moeit zich niet

SP.A-voorzitter Bruno Tobback zegt zich niet te willen moeien in de Antwerpse ruzies. ‘Je moet de mensen zelf de kans geven om hun problemen op te lossen’, zei hij daarover in VRT-programma Villa Politica. Volgens Tobback moeten de partijleden in Antwerpen leren samenwerken. Hoewel hij dus zegt niet tussenbeide te willen komen, liet hij zich wel ontvallen, dat hij ‘niet vindt dat Kherbache een stap terug moet zetten’. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content