NMBS en De Lijn lanceren nog dit jaar gezamenlijk abonnement

De Lijn © Belga Image

Dit jaar nog kunnen reizigers in Antwerpen tegelijk een vervoersbewijs kopen voor de trein en de tram. De NMBS en De Lijn plannen ook een partnership in Gent.

Dat schrijft Metro.

De twee vervoersmaatschappijen willen de reiziger vlot laten schakelen tussen de verschillende vormen van vervoer. De eerste stap is een proefproject met een gezamenlijk abonnement met geïntegreerde tarieven. Daarvoor zullen reizigers gebruik kunnen maken van de bestaande MOBIB-kaarten. Een exact moment is er nog niet vastgelegd, maar voor het einde van het jaar zullen reizigers in Antwerpen tegelijk een vervoersbewijs voor de trein, de tram en de bus kunnen aanschaffen.

‘Het idee is ontstaan door de grote wegenwerken in Antwerpen’, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. ‘Het leek ons het ideale moment om het er zo snel mogelijk in te voeren.’

Voor de effectieve uitrol van het project is het nog wachten op de goedkeuring van de federale en Vlaamse ministers van Mobiliteit, François Bellot (MR) en Ben Weyts (N-VA). Daarna zal ook duidelijkheid komen over de prijzen van de tickets. Regeringspartij N-VA schaart zich alvast achter het voorstel.

In Brussel bestaat al een samenwerking tussen NMBS, De Lijn, MIVB en TEC. Wie er een JUMP-ticket koopt kan de trein, tram, bus en metro nemen ongeacht bij welke vervoersmaatschappij het ticket werd gekocht.

Partner Content