Nelly de olifant voorspelt uitslag WK (video)

© YouTube
Trui Engels Journalist Knack.be

Nu Paul de octopus er niet meer is, werd een ander orakel gezocht voor het komende WK voetbal.

Herinnert u zich Paul de octopus nog, het orakel dat de resultaten van het EK 2008 en WK 2010 voorspelde? Nu is het de beurt aan Nelly de olifant om de uitslagen op het komende wereldkampioenschap voetbal in Brazilië te raden.

Het is ondertussen onlosmakelijk verbonden met het WK-voetbal: dieren die wedstrijduitslagen orakelen. Op het EK in 2008 en het WK in 2010 was octopus Paul uit Oberhausen de grote ster, maar die stierf in oktober 2010.

Nelly, een olifant uit het Serengeti Park die tegenwoordig in een Duitse zoo verblijft, heeft klaarblijkelijk dezelfde helderziende capaciteiten en is bovendien niet aan haar proefstuk toe, aldus Associated Press. Zo duidde ze de winnaar van de Champions League-finale van 2013 tussen Bayern Munich en Borrussia Dortmund correct aan en voorspelde ze 30 van 33 matchen op het WK voor vrouwen in 2006, het WK 2010 en het EK 2012 eveneens correct.

Door zelf een balletje in het doel te trappen, weet Nelly dat Duitsland en Portugal als beste uit Groep G zullen komen tijdens het WK in Brazilië.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content