‘Nederlandstalige partijen in Brussel hebben anti-N-VA-akkoord’

Johan Van den Driessche (N-VA) © Belga
Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

Vier Nederlandstalige partijen in Brussel zouden volgens N-VA een voorakkoord hebben gesloten om de partij na de verkiezingen uit de meerderheid te houden.

Volgens de Brusselse N-VA hebben vier Nederlandstalige partijen in Brussel een onderling akkoord gesloten om de partij na de verkiezingen van 2014 uit de coalitie te weren. Dat schrijft brusselnieuws.be. De Vlaamse partijen ontkennen dit.

“Er is een akkoord tussen de Nederlandstalige partijen in Brussel om de N-VA na de gewestverkiezingen uit de coalitie te weren”, zei gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA) aan tvbrussel. Volgens hem kunnen verschillende bronnen dit bevestigen, meldt hij aan brusselnieuws.be.

Een-tegen-allenstrategie

Het zou volgens Van den Driessche gaan om de vier traditionele partijen: CD&V, SP.A, Open VLD en CD&V. “Op die manier wordt N-VA het enige alternatief voor de kiezer”, stelt hij.

De andere partijen ontkennen stellig dat er een anti-N-VA-akkoord bestaat. “Er is geen enkel voorakkoord”, klinkt het bij Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V). “Deze uitspraak past binnen de een-tegen-allenstrategie die de N-VA al met succes toepaste in Vlaanderen en die ze nu in Brussel gebruikt.”

‘Gezever’

“Gezever”, noemt Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (SP.A) het.

Het is niet het eerste gerucht over een voorakkoord in Brussel dat de ronde doet. Eerder zei Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) dat Open VLD en SP.A al een akkoord sloten om na de verkiezingen samen te regeren.

Partner Content