Nederlandse organisator van Vestiville door onderzoeksrechter aangehouden

Mensen staan te wachten voor de ingang, maar mogen niet naar binnen.

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft zondag de Nederlandse organisator van het afgelaste r&b- en urban dancefestival Vestiville in Lommel aangehouden.

Dat bevestigde zijn advocaat Joke Feytons zondag. De voorleiding van de Britse zakenpartner is onderbroken wegens een verzoek tot bijkomend onderzoek. De voorleiding van de zus van de aangehouden verdachte is nog bezig.

Vestiville met op de affiche grote namen uit de internationale urban dance wereld startte vrijdag onder een uiterst ongunstig gesternte. Uiteindelijk hakte burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) de knoop door en besliste hij dat het festival op de Balendijk niet zou plaatsvinden omdat de veiligheid op het festival niet gegarandeerd kon worden. In de loop van vrijdagnamiddag maakte Amerikaanse headliner A$AP Rocky al bekend dat hij zijn optreden in Lommel annuleerde.

Festivalgangers stonden vrijdag ook urenlang te wachten voor de toegangen van de festivalweide, maar die bleven dicht, waarna er chaos ontstond. Mogelijk is er sprake van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting. Zo zou leveranciers van het festival met valse betalingsbewijzen een rad voor de ogen zijn gedraaid. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro’s.

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft zondagnamiddag ook de vrouw aangehouden voor de wanpraktijken na het afgelaste urban dancefestival Vestiville in Lommel. Het gaat om de zus van de Nederlander, die als eerste onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst. De Nederlander, zijn zus en hun Britse zakenpartner werden vrijdagavond gearresteerd voor mogelijke schriftvervalsing, oplichting en misbruik van vertrouwen.

Eerder zondag werd haar broer onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De derde verdachte, hun Britse zakenpartner, wordt zondagavond nog bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

Britse mede-organisator vrijgelaten

De Britse mede-organisator van het afgelaste Vestiville-festival in Lommel is zondagavond vrijgelaten. Dat meldt de VRT. ‘Mijn cliënt is heel opgelucht. Hij heeft zijn volledige medewerking verleend. Zijn versie van het verhaal stemde overeen met de resultaten van het onderzoek, dat momenteel nog zeer beperkt is. Mijn cliënt zal sowieso ter beschikking blijven voor het onderzoek’, zei zijn raadsman Nick Meyers zondagavond.

‘Mijn cliënt stond alleen in voor het regelen van de artiesten en dat heeft hij ook gedaan. Hij ontkende ten stelligste dat hij iets zou hebben gedaan wat op fraude zou lijken. Daarom was zondag verder onderzoek nodig. Uiteindelijk bleek zijn verhaal te kloppen. Het was voor hem een bewogen weekend na gearresteerd te zijn en tijdelijk opgesloten te zijn geweest. Opeens hing er een hechtenis boven zijn hoofd, maar dat bleek gelukkig niet nodig,’ vervolgt Meyers.

De drie organisatoren van Vestiville werden vrijdagavond gearresteerd voor mogelijke schriftvervalsing, oplichting en misbruik van vertrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content