‘Nederlands én Frans zullen bijkomstig zijn in stadion’ (Rudi Vervoort)

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) © Belga

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) gelooft niet in de hypothese van een eentalig Nederlands stadion op Parking C van de Heizel.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) reageert op de uitspraken van Vlaams minister van Sport en Ruimtelijke Ordening, Philippe Muyters (N-VA). “De bouw en uitbating van het stadion komt volledig in privéhanden. Het stadion zal dus niet onder de taalwetten vallen”, zei hij op de RTBF.

Engels

“Het Nederlands zal er net als het Frans bijkomstig zijn, men zal er voornamelijk Engels praten”, benadrukte Rudi Vervoort.

De Brusselse regeringsleider zei niet wakker te liggen van de verklaringen van Vlaams minister van Sport en Ruimtelijke Ordening, Philippe Muyters (N-VA). Die hamerde er in Terzake op dat er een draagvlak ter plaatse moet zijn voor de bouw van het stadion op het grondgebied van Grimbergen. Daarom worden de omwonenden best van bij het begin betrokken bij de plannen voor de bouw van het nieuwe nationaal stadion.

Belgische Voetbalbond

“Dan kan het gebeuren dat je voorwaarden koppelt, bijvoorbeeld rond het gebruik van het Nederlands”, zei Muyters.

Vervoort wees er nog op dat de Belgische Voetbalbond zijn hoofdkwartier in Brussel zal behouden. Er zal volgens hem dus niets veranderen voor de werknemers van de bond. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content