Nederland in de ban van dode wolf

In het noorden van Nederland werd een dode wolf teruggevonden. Heugelijk nieuws voor dierenliefhebbers: de wolf is terug in het land. Of is het allemaal slechts een flauwe grap?

In het noorden van Nederland werd vorige week een dode wolf teruggevonden. Nederlandse dierenliefhebbers waren opgetogen. Het was namelijk anderhalve eeuw geleden dat er in Nederland nog een wilde wolf werd gespot. Of is het slechts een flauwe grap?

De euforie bij natuurliefhebbers na de vondst werd enkele dagen later in de kiem gesmoord. Het zou om een flauwe grap gaan. Waarschijnlijk heeft iemand de dode wolf langs de weg in Luttelgeest in de provincie Flevoland neergelegd.

Volgens Faunabeheer Flevoland is het niet erg logisch dat een wolf, een schuw dier dat bang is voor mensen, opduikt in een dichtbevolkt gebied, meldt de NOS. Bovendien zaten er nog resten van een bever in de maag van het dier, en bevers komen in de omgeving van de vindplaats niet voor.

Dode zeehond

In de omgeving van Luttelgeest werken veel gastarbeiders en daarom wordt met de vinger gewezen naar enkele Oost-Europeanen. Faunabeheer Flevoland denkt dat een van hen in Duitsland een wolf heeft aangereden en het dier heeft meegebracht naar Nederland. “Om te lachen”, klinkt het.

“Een paar jaar geleden werd al eens een dode zeehond aangetroffen in de buurt en dat bleek ook een grap te zijn.”

‘Wolf kan echt zijn’

Stichting Wolven in Nederland betwijfelt de argumenten van Faunabeheer Flevoland. Wolven leven wel degelijk soms alleen en komen ook in dichtbevolkte gebieden voedsel zoeken, klinkt het.

En de bever in de maag zou afkomstig kunnen zijn uit Zuid-Flevoland. “Wat voor een wolf heus niet zo ver is”, aldus Stichting Wolven Nederland. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content