NASA beantwoordt brief zevenjarige die naar Mars wil

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een briefje beantwoord van een zevenjarige jongen die vraagt hoe hij astronaut kan worden.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een briefje beantwoord van een zevenjarige jongen die vraagt hoe hij een astronaut kan worden. NASA schreef dat hij zijn best moest doen op school om zijn droom te kunnen verwezenlijken en stuurde hem informatie en posters.


De communicatiedienst van ruimtevaartorganisatie NASA ontvangt regelmatig brieven van jonge fans. Onlangs stuurde de zevenjarige Dexter een handgeschreven briefje, dat zijn ouders op sociale nieuwswebsite Reddit publiceerden.

‘Beste NASA, mijn naam is Dexter en ik heb gehoord dat jullie twee mensen naar Mars gaan sturen en ik zou graag gaan, maar ik ben zeven jaar oud. Dus ik kan niet. Ik zou graag gaan in de toekomst. Wat moet ik doen om een astronaut te worden? Dank u, Dexter’

NASA: ‘Blijf naar de sterren reiken’

Enkele dagen later ontving Dexter een antwoord van NASA. Ze bedankten hem voor zijn briefje en voor zijn interesse in hun ruimteprogramma. Ze hopen dat hij zal blijven bijleren over NASA’s activiteiten en schreven dat hij misschien ooit zelf pionierswerk zal verrichten bij de verkenning van de ruimte. “NASA wenst je veel succes bij het behalen van goede schoolresultaten en moedigt je aan om te blijven reiken naar de sterren!”

In de brief stonden verder een paar nuttige weblinks die meer informatie bevatten over hun activiteiten en ruimteprogramma’s. Ook kreeg hij enkele posters en stickers van Mars en de marswagen Curiosity. Zelfs als Dexter later iets anders wordt dan een astronaut, zal hij deze briefuitwisseling niet snel vergeten. (KJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content