N-VA’er Matthias Storme stapt uit Gentse gemeenteraad

Matthias Storme © BELGA

De vooraanstaande Vlaams-nationalistische denker Matthias Storme neemt ontslag uit de gemeenteraad van Gent. De N-VA’er kan zijn mandaat niet meer combineren met zijn job als advocaat.

Storme vanaf houdt ermee op vanaf 1 januari 2014. Hij blijft wel lokaal en nationaal lid van het partijbestuur, werd vernomen bij de Gentse fractie. Mathias Storme doceert aan de universiteiten van Leuven en Antwerpen. Daarnaast is hij advocaat aan de balie van Brussel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen was hij derde lijstduwer.

‘Dwangmatigheden’

Die gemeenteraadsfractie zegt Storme te danken ‘voor het vele goede werk’. “We zullen Matthias missen”, reageert fractieleider Siegfried Bracke. “We betreuren dat hij ons verlaat, maar hebben uiteraard respect voor de dwangmatigheden uit de professionele sfeer.” Matthias Storme blijf wel politiek actief voor N-VA, onder meer als lid van het lokaal en nationaal partijbestuur.

Opvolger onbekend

Bij de verkiezingen van oktober 2012 haalde N-VA in Gent 17,1 pct van de stemmen, met negen zetels meteen de grootste oppositiepartij. Matthias Storme behaalde toen 933 voorkeursstemmen, het zevende beste resultaat voor N-VA in Gent. Een opvolger voor Storme is nog niet bekend. Eind januari zal het nieuwe N-VA raadslid de eed afleggen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content