N-VA: ‘Liever besparingen dan dit nefaste asielbeleid’

© Belga

De N-VA reageert erg scherp op de aankondiging dat de regering extra geld vrijmaakt voor het asiel- en migratiebeleid.

In plaats van steeds te zoeken naar meer middelen om het nefaste asiel- en migratiebeleid voort te zetten, zou de regering beter op zoek gaan naar besparingen. Dat stelt de N-VA naar aanleiding van de aankondiging van staatssecretaris Maggie De Block dat ze 26 miljoen extra heeft binnengehaald.

Transitcentra

De N-VA is ook verbaasd dat De Block aankondigt dat de transitcentra tot eind 2012 open blijven. “Dit zou betekenen dat men in volle winterperiode opvangplaatsen zal sluiten”, zegt Kamerlid Sarah Smeyers.

Haar fractiegenoot Theo Francken is niet onder de indruk van de aangekondigde opening van het gesloten centrum de Caricole eind april en van het open terugkeercentrum tegen midden 2012. De Caricole moest als twee jaar geleden de deuren openen, terwijl de opening van het open terugcentrum al maanden geleden werd aangekondigd. Hij vindt het ook opmerkelijk dat er geen geld wordt uitgetrokken voor het gesloten centrum voor illegale criminelen zoals al jaren gevraagd door het stadsbestuur van Antwerpen, vakbonden en personeel van de gesloten centra.

Nederland

Sarah Smeyers wijst erop dat er “nog maar eens extra miljoen gepompt wordt in ons asielbeleid, terwijl Nederland net asielcentra sluit”. Zolang de federale regering niet de moed heeft om te kiezen voor strengere migratiewetgeving blijft het dweilen met de kraan open, aldus het N-VA-Kamerlid.

Ze vindt het ook ongeloofwaardig dat Maggie De Block stelt dat de 2.800 plaatsen in de transitcentra open blijven tot 31 december 2012. “Dit zou betekenen dat men in volle winterperiode opvangplaatsen zal sluiten. Dit is totaal ongeloofwaardig. Niets zal opnieuw zo makkelijk zijn als nogmaals misbruik te maken van het medeleven van de burger om deze transitcentra finaal toch langer open te houden”, voorspelt ze. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content