N-VA lanceert – alleen – campagne om te tonen dat ‘de verandering werkt’

Bart De Wever © Belga

N-VA lanceert een campagne om de Vlamingen ervan te overtuigen dat ‘de verandering werkt’. Opmerkelijk is dat de partij dat op eigen houtje doet, dus zonder coalitiepartners CD&V, Open VLD en MR.

Na twee jaar regeren ‘kunnen we mooie resultaten voorleggen, alleen slagen we er niet altijd in dat verhaal over te brengen’, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever aan de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws. ‘We willen tonen dat de inspanningen wel degelijk lonen, en een tegenwicht bieden voor de desinformatie vanuit de vakbonden en oppositie.’

Met filmpjes en advertenties wil de N-VA-voorzitter tonen dat ‘de verandering werkt’, zoals de baseline van de nieuwe campagne luidt.

Rationeel

Die mikt niet enkel op het gevoel, zoals de ‘helfie-campagne’ uit het voorjaar van 2015, maar wil de Vlaming ook rationeel overtuigen. ‘In de campagne vertellen gewone mensen in hun woorden wat die verandering concreet voor hen betekent. Hun verhalen onderbouwen we met cijfers van onafhankelijke bronnen zoals de Nationale Bank, het Planbureau en de Europese Commissie’, legt De Wever uit.

Hij ergert zich er al langer aan dat de coalitie van N-VA, CD&V, Open VLD en MR er niet in slaagt de Vlaming van haar realisaties te overtuigen. Als grootste regeringspartij beseft de N-VA dat zoiets vooral op haar afstraalt.

‘Dit is dan ook geen verkiezingscampagne’, klinkt het nog. ‘Open VLD en CD&V hoeven zich hier ook niet door aangevallen te voelen: we dragen hiermee het algemene beleid uit.’

‘Iedere partij is vrij om een dergelijke campagne op te zetten’

Bij Open VLD zien ze geen graten in het initiatief van N-VA. ‘Iedere partij is vrij om een dergelijke campagne op te zetten’, klinkt het bij Laure Stuyck, woordvoerster van voorzitster Gwendolyn Rutten. Ze wijst erop dat Open VLD eerder ook al een campagne voerde rond de positieve looneffecten van de taxshift. ‘Hoe meer mensen de positieve lijn van ons liberaal beleid willen in de verf zetten, hoe beter’, besluit ze.

Bij CD&V was voorzitter Wouter Beke niet beschikbaar voor een reactie.

De Roover: ‘Partij mag niet in een ivoren toren zitten’

In Terzake gaf N-VA-fractieleider Peter De Roover nog meer tekst en uitleg bij de campagne. Hij reageerde ook op de kritiek op de huidige coalitie die oud-premier Elio Di Rupo het afgelopen weekend liet horen.

(KVDA/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content