‘N-VA is niet te vertrouwen’ (Charles Michel)

Charles Michel © Belga
Trui Engels Journalist Knack.be

‘N-VA zit vast in een spagaat tussen nationalisten en liberalen en neemt liberale economische standpunten in, puur als middel om het land te splitsen’, zegt MR-voorzitter Charles Michel.

Michel gaat niet akkoord met de stelling dat MR ideologisch en socio-economisch veel dichter aanleunt bij de N-VA dan bij de PS. ‘De N-VA is geen betrouwbare partner. Ik geloof niet meer dat die partij eerlijk en oprecht is’, zegt Michel in de krant Metro.

Michel vergelijk de N-VA met een kip zonder kop. ‘De ene dag wil ze een confederaal België, maar zonder te zeggen wat ze daar eigenlijk mee bedoelt. De volgende dag wil ze een onafhankelijk Vlaanderen, en nog een paar dagen later vindt Siegfried Bracke het socio-economische ineens belangrijker’.

Derde weg

Michel zegt weliswaar dat hij de keuze van de Vlaamse kiezer zal respecteren als de N-VA in 2014 een monsterscore haalt, maar hij hoopt tegelijkertijd dat de Vlaamse kiezers op tijd zullen beseffen dat ze het land in gevaar brengen als ze voor de N-VA stemmen omwille van haar economische programma.

‘Open VLD en de MR brengen een derde weg tussen het linkse radicalisme van de PS en het separatisme van de N-VA. Een weg van economische groei, jobs, en bescherming van onze welvaart’, aldus Michel.

Fiscale hervorming

De MR-voorzitter bepleit in de krant nog eens zijn fiscale hervorming die de belastingen met vijf miljard euro moet verminderen en 100.000 banen moeten opleveren.

Hij wil de vennootschapsbelasting voor kmo’s verlagen van 33,9 procent naar 23 procent via een fiscale vereenvoudiging.

Hij stelt ook voor om de loonlast te verlagen en het nettoloon te verhogen, door het optrekken van het belastingvrije gedeelte van het inkomen met 200 euro netto per maand.

En ten slotte wil Michel een hervorming van de schenking- en successierechten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content