‘N-VA en Open VLD willen aantal uur godsdienst in secundair halveren’

© belga

Op de onderhandelingstafel voor een nieuwe Vlaamse regering ligt een voorstel om het aantal uur godsdienst in het secundair onderwijs terug te brengen van twee naar één uur per week.

Dat meldt de Vlaams-nationalistische website Doorbraak.be op basis van ‘verschillende’, niet bij naam genoemde bronnen.

Nederlands

Het gaat om een voorstel van Open VLD en N-VA, klinkt het. De eerste wil ermee naar verluidt de liberale vrijzinnige agenda doorvoeren, de tweede wil de katholieke koepel tonen wie de baas is.

Sinds dit schooljaar krijgen leerlingen van katholieke secundaire scholen in het eerste jaar het nieuwe vak ‘Mens en samenleving’, een voorstel van topman Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Dat daarvoor een uur Nederlands moest wijken, viel vooral bij N-VA niet in goede aarde.

De Vlaams-nationalisten willen nu het geschrapte uur godsdienst vervangen door een extra uur Nederlands, aldus Doorbraak.be. De bedoeling van Open VLD is dan weer om in de plaats een uur Levensbeschouwing, Ethiek en Filosofie te laten komen.

Nog volgens Doorbraak.be heeft CD&V, de derde onderhandelingspartner, bezwaar tegen het voorstel, maar is de vraag vooral hoe sterk dat bezwaar is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content