N-VA en CD&V hebben geheime pot voor belastingcadeau

Geld © iStock/Franz Pfluegl

De nieuwe Vlaamse regering pakt tegen de volgende verkiezingen uit met met een belastingvoodeel van een half miljard voor de Vlamingen. Daarover hebben N-VA en CD&V een geheime overeenkomst die weggemoffeld is in het regeerakkoord.

N-VA heeft bedongen dat de nieuwe Vlaamse regering tegen 2019 een half miljard euro vrijmaakt om een voordeel via de personenbelasting aan de Vlaming toe te kennen, schrijft DE TIjd. Het gaat om een politieke deal die N-VA en CD&V sloten om uit de crisis te raken die in de laatste rechte lijn van de onderhandelingen was ontstaan. Die houdt in dat eenzelfde budgettair groeipad zou worden uitgetekend als voor welzijn.

Het belastingvoordeel, naar analogie met de jobkorting die de vorige Vlaamse regering afschafte, staat nergens letterlijk in het regeerakkoord. Wel is sprake van een budget dat oploopt tot 500 miljoen euro voor onderzoek en ontwikkeling en maatregelen voor het bedrijfsleven. Daaronder zit het belastingvoordeel verscholen. Dat zou toegekend worden via de Vlaamse opcentiemen op de personenbelasting. De N-VA wil er met de volgende verkiezingen in zicht mee kunnen uitpakken, luidt het in De Tijd. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content