Moslimgemeenschap gaat minister Weyts dagvaarden

Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Er kunnen onvoldoende alternatieven voor het verbod op onverdoofd slachten gevonden worden tegen het volgende offerfeest. Daarom gaat de Vlaamse moslimgemeenschap minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) in gebreke stellen en dagvaarden.

Er kunnen tegen het volgende offerfeest onvoldoende alternatieven gevonden worden voor het verbod op het onverdoofd slachten van schapen op tijdelijke slachtvloeren. Daarom zal de Vlaamse moslimgemeenschap Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) in gebreke stellen en dagvaarden. Dat zeggen vertegenwoordigers van moslims.

Nadat minister Weyts het verbod op onverdoofd slachten had bekendgemaakt, was er bij de moslimgemeenschap vooral onvrede over het ontbreken van een overgangsperiode. De moslims kunnen namelijk geen gebruik meer maken van tijdelijke slachtvloeren, waardoor er een capaciteitsprobleem dreigt te ontstaan in de wettelijk erkende slachthuizen.

‘Procedure wordt voorbereid’

Enkele weken geleden liet de moslimgemeenschap nog verstaan een procedure voor te bereiden bij de Raad van State. Daar stapt ze op advies van haar raadsman nu van af. “We gaan minister Weyts eerst in gebreke stellen en daarna dagvaarden”, zegt Mustafa Aytar, SP.A-schepen in Houthalen-Helchteren en spreekbuis van de moslimgemeenschap in Limburg.

“Die procedure wordt nu voorbereid. Eind augustus organiseren we een persconferentie waarin we alle argumenten van de dagvaarding nauwgezet zullen uitleggen.” (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content