Moordzaak Priscilla S. (14): ‘Ongeval valt niet uit te sluiten’

© Belga

Volgens meester Gert Warson, de advocaat van Johan D.V., valt nog steeds niet uit te sluiten dat de dood van de 14-jarige Priscilla S. uit Huizingen te wijten is aan een ongeval.

Dat heeft de strafpleiter tegenover het persagentschap Belga verklaard. Zijn cliënt is eerder door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag, maar volgens meester Warson heeft Johan D.V. “geen enkele handeling gesteld die tot de dood van het meisje heeft geleid”.

“Mijn cliënt is sinds 2001 pijnpatiënt en neemt zware pijnstillers”, zegt meester Warson. “Dat maakt hem ongeschikt om toezicht te houden op minderjarigen en de jongeren uit de buurt maken daar misbruik van. Dat is ook die bewuste donderdagavond gebeurd. Mijn cliënt is gaan slapen terwijl de drie jongeren, Priscilla en die twee jongens, op de sofa zaten. ’s Ochtends hebben de jongens hem wakker gemaakt om te zeggen dat er iets met Priscilla was gebeurd. Het meisje bleek dood.”

Priscilla zou op haar buik gelegen hebben, met haar hoofd op een kussen en in een plas braaksel. Johan D.V. zou dan de bedoeling gehad hebben om de hulpdiensten te verwittigen maar de twee minderjarigen konden hem overtuigen het lijk te verbergen. Daarbij zou vooral de oudste van de twee, de 16-jarige A., het voortouw hebben genomen. Hoe Priscilla precies om het leven is gekomen, weet D.V. dus niet, aldus zijn advocaat. “Daarom kan ik niet uitsluiten dat het een ongeval is”, zegt meester Warson.

“Ik weet wel dat het meisje gepest werd en zowat het zwarte schaap van de buurt zou geweest zijn. Heeft dat een rol gespeeld? ” Bronnen nabij het onderzoek hebben het over zelfverminking en zelfmoordgedachten bij Priscilla. Ook wordt niet uitgesloten dat ze die bewuste avond medicijnen of andere verdovende middelen genomen had. “Als dat zo is, was dat niet in het bijzijn van mijn cliënt”, benadrukt meester Warson. “Er is ook geen alcohol gebruikt waar hij bij was.”

Johan D.V. is er die namiddag en avond wel getuige van geweest dat de twee minderjarigen A. en J. Priscilla pestten. Daarbij zou het meisje ook bekogeld zijn met hondenuitwerpselen. “Mijn cliënt is herhaaldelijk tussengekomen om daar een eind aan te maken”, zegt de advocaat. “Helaas was Priscilla blijkbaar zo eenzaam dat ze nog liever bij haar pesters bleef dan alleen thuis te zitten.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content