Monaco gaat de oceaan op

Britse jachtontwerpers hebben plannen om een drijvende replica te maken van het dwergstaatje Monaco.

Het 150 meter lange Streets Of Monaco is een ontwerp van Yacht Island Design, geïnspireerd op het prinsdom Monaco.

Racecircuit

Opmerkelijk is dat het schip miniversies bevat van bekende trekpleisters in het miljardairsparadijs, waaronder het circuit van Monte Carlo, het beroemde casino van Monte Carlo, Hotel de Paris, Cafe de Paris, La Rascasse en het Loews Hotel. Verder zijn er ook zwembaden, sauna’s en stoombaden, tennisvelden, een cinema en een bibliotheek aanwezig.

Het meest in het oog springende is ongetwijfeld het racecircuit voor go-karts, inclusief een tunnelcomplex, dat over het dek van het schip kronkelt.

De Streets Of Monaco biedt plaats aan 16 gasten en 70 crewleden. Er zijn zeven gastsuites met een eigen ontvangstkamer, badkamer, dressing, slaapkamer en balkon. De eigenaar krijgt het hoofdappartement dat drie verdiepingen inneemt.

Duurste schip

Mocht het project ooit gerealiseerd worden, dan zou de Streets Of Monaco meer dan waarschijnlijk het duurste jacht ter wereld zijn met een kostenplaatje van zo’n 700 miljoen pond. Het enige wat Yacht Island Design nu nog moet zien te vinden is een miljardair met voldoende zakgeld om het project te realiseren.

Momenteel is het duurste privéschip nog in handen van Roman Abramovich, die 665 miljoen pond betaalde voor zijn ‘Eclipse’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content