Mogelijke doorbraak in zaak Britta Cloetens

De politie houdt een zoektocht in een bos langs de Rupel, vlakbij de A12, naar het lichaam van de vermoorde Britta Cloetens.

In de zaak van de vermoorde Britta Cloetens komt mogelijk een doorbraak, nu de politie met een zoekactie bezig is naar haar lichaam. Vlakbij de A12, in een bos langs de Rupel, is de politie op zoek naar het lijk van Cloetens. Zij verdween vorig jaar nadat ze langsging bij een garage langs de A12 in Wilrijk.

De autoverkoper van de garage bekende, na lange tijd te ontkennen, betrokken te zijn bij de moord op de 25-jarige Cloetens. Hij hield maandenlang de lippen op elkaar over de plaats waar hij het lichaam achterliet, maar nu zouden er blijkbaar aanwijzingen zijn over de plek waar hij het lijk verstopte, zo schrijft de VRT.

Nieuwe DNA-resultaten

Die doorbraak komt er nadat hij met nieuwe DNA-resultaten werd geconfronteerd. Bloed van Cloetens werd teruggevonden op zijn das, broek en hemd. Daarvoor was al bloed gevonden in de demonstratiewagen.

De raadkamer van Antwerpen verlengde eerder al de aanhouding van de autoverkoper. Hij had al een strafblad en werd in 2009 veroordeeld voor de aanranding van twee vrouwen. Daarvoor kreeg hij 18 maanden gevangenisstraf met uitstel. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content