Moeder en kind laten het leven bij treinbotsing

© Belga

Bij een botsing tussen een trein een passagierswagen in het Antwerpse Nijlen zijn de inzittenden van de wagen, moeder en zoon, om het leven gekomen. Het treinverkeer in de Antwerpse Kempen kent zware hinder.

Omstreeks 13 uur werd de passagiersauto gegrepen door een trein. Dat wagen stond om een voorlopig nog onbekende reden stil op het spoor. Dat zegt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

De inzittenden van de personenwagen, een vrouw van 31 en haar zoontje lieten het leven bij de botsing. Volgens het parket overleefden ze de klap niet. Volgens de eerste verklaringen van getuigen kwam de vrouw aangereden vanop een parallelweg en merkte ze de neergelaten slagbomen niet op. De vrouw probeerde volgens ooggetuigen nog achteruit te rijden.

Verstoorde avondspits

Volgens het Mechelse parket, dat ter plaatse kwam, functioneerde de signalisatie aan de overweg zonder problemen.

Het treinverkeer tussen Antwerpen, Lier en Turnhout is zwaar verstoord door het ongeval, momenteel rijden er geen treinen op de lijn. De gevolgen kunnen voelbaar blijven tot in de avondspits. Reizigers kunnen gebruik maken van een pendelbus die passagiers van Lier naar Herentals brengt, waar ze opnieuw op de trein kunnen stappen. (EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content