MIVB stelt automatische metrostellen in het vooruitzicht

Volgens de Brusselse vervoersmaatschappij zouden ze tegen 2018 moeten rijden.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB stelt zich tot doel tegen 2018 onbemande, geautomatiseerde metrostellen te laten rijden.

Het voornemen werd dinsdag aangekondigd door directeur-generaal Alain Flausch. De MIVB heeft in 2010 weer een gevoelige stijging van het aantal reizigers gekend. Volgens cijfers van de directie en van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels waren er vorig jaar 311,6 miljoen reizigers, een stijging met meer dan 7 procent.

De Brusselse metro zou zelfs zijn verzadigingspunt naderen. Momenteel rijden er op de drukste lijnen (een en vijf) metrostellen met een interval van drie minuten. Volgens Flausch is een betere frequentie met bemande metrostellen niet mogelijk.

Daarom komen er vanaf 2018 43 automatische metrostellen die een tussenpauze van twee minuten kunnen halen. De Brusselse regering heeft daarover een princiepsakkoord bereikt, al zijn de budgetten nog niet goedgekeurd.

Aan de vernieuwing zou een prijskaartje van 629 miljoen euro hangen, al is het volgens Grouwels niet de bedoeling dat het Brussels gewest de kosten alleen draagt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content