Milquet wil bijkomend onderzoek naar vechtpartij Anderlecht

© Belga

Minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap, Joëlle Milquet, heeft bijkomend onderzoek gevraagd naar de zaak van de vechtpartij in het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht. Het tussentijds verslag roept meer vragen op dan antwoorden, klinkt het.

In de zaak van de vechtpartij in het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht vraagt Joëlle Milquet bijkomend onderzoek. De minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap vraagt aan haar administratie om twee onderwijsdeskundigen uit Luik en Charleroi aan te stellen die tegen eind februari een tweede onderzoek moeten voeren naar de feiten.

Vorige week dinsdag werd een leerling van het Atheneum voor de school aangevallen door een tiental jongeren. Volgens verschillende media werd hij aangevallen omdat hij geweigerd had een petitie te ondertekenen tegen een leerkracht geschiedenis die in de klas het satirische magazine Charlie Hebdo had verdedigd.

‘Meer vragen dan antwoorden’

De coördinerende prefect belast met het onderzoek, Alain Faure, bracht tussentijds verslag uit. Volgens Le Soir zou daaruit blijken dat het slachtoffer en een van de daders overdag al ruzie hadden gehad in de klas. Bovendien blijkt dat de bewuste petitie ondertekend werd door vijf van de zestien leerlingen van de klas waarin het slachtoffer zat. In de eerste mediaberichten was er sprake van enkel twee jongeren die de petitie niet ondertekend zouden hebben.

Het verslag roept volgens Milquet meer vragen op dan antwoorden. “Ik verwacht tegen eind februari dat er meer duidelijkheid komt over een aantal omstandigheden van de vechtpartij en dat er meer mensen ondervraagd worden”, aldus de minister. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content