Milquet hoopt dat burgerbeweging patstelling doorbreekt

De CDH-voorzitster hoopt dat de manifestatie van zondag in Brussel druk zet op de N-VA.

CDH-voorzitter Joëlle Milquet hoopt dat de ‘burgerbeweging’ die zich manifesteert uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe federale regering kan helpen om uit de impasse te geraken, vooral aan Vlaamse kant.

Zondag wordt er op initiatief van enkele VUB-studenten een mars gehouden in Brussel uit protest tegen het feit dat er nog geen regering is. Tussen 13 en 17 uur wordt er opgestapt van de Koning
Albert II-laan naar Rogier en het Jubelpark. Woensdag hadden al meer dan 20.000 mensen op Facebook aangegeven dat ze zouden deelnemen.

Op de RTBF-radio zei Milquet donderdagmorgen te hopen dat de manifestatie zal helpen om druk te zetten op de Vlaamse wil om met de N-VA een regering te vormen en dus te laten deelnemen aan de onderhandelingen.

De CDH-voorzitster hoopt dat ‘de tijd, de evolutie op de markten en de burgerbeweging’ zullen helpen om de politieke situatie te deblokkeren, vooral aan Nederlandstalige kant.

‘Ik zou niet liever willen’, aldus Milquet in antwoord op de verklaring van MR-kandidaat-voorzitter Charles Michel dat hij liefst zonder de N-VA zou onderhandelen. Maar ze wees erop dat geen enkele Vlaamse partij momenteel bereid is zich los te maken van de N-VA.

De manifestatie van zondag verheugt Milquet omdat ze volgens haar aantoont dat de bevolking in Vlaanderen beweegt, er ook een niet-separatistische opinie is en dat er bereidheid is om te praten over sociaal-economische dossiers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content