WWF start met nieuwe actie: adopteer je eigen dier

© Reuters

Zin om een tijger of panda te adopteren? Het kan via de natuurbehoudsorganisatie WWF.

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over diersoorten die teruggedrongen worden in steeds kleiner wordende gebieden of zelfs helemaal verdwijnen. En de druk van de mens op de leefgebieden van vele diersoorten blijft toenemen.

Tijdens de laatste 100 jaar is het aantal tijgers met 95 procent teruggevallen, tot slechts 3200. Van de reuzepanda leven nog maar 1600 panda’s in het wild. Hun leefgebied wordt bedreigd door de houtkap en bevolkingsdruk. Elk jaar sterven duizenden dolfijnen door verdrinking in visnetten.

Positief verhaal

Toch zijn er ook positieve zaken te melden. Als één van de grootste en meest ervaren onafhankelijke natuurbehoudsorganisaties ter wereld zet WWF zich in voor het behoud van soorten en hun leefomgeving: bossen, waterrijke gebieden en oceanen. Verder werkt WWF mee aan oplossingen voor de vervuiling en verspilling van natuurlijke hulpbronnen en de klimaatverandering.

In de vijftig jaar sinds haar ontstaan kon de organisatie meer dan een miljard hectaren natuurgebieden een beschermde status geven, onder meer in Congo, Brazilië en Borneo. WWF heeft diersoorten zoals de olifant, de walvishaai en de berggorilla, helpen terugbrengen van op de rand van totale verdwijning naar opnieuw levensvatbare populaties.

Om die inspanningen verder te financieren start WWF nu een nieuwe actie ‘adopt an animal’. Door bijvoorbeeld een tijger te adopteren kan WWF nationale parken en beschermde gebieden verder uitbreiden. Als je een panda adopteert, help je onder andere het financieren van patrouilles tegen stropers. Of door een dolfijn te adopteren help je WWF om projecten op te zetten die de toekomst van de dolfijn verzekeren, zoals het beschermen van hun voortplantingsgebieden. (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content