‘Teelbalbijtende’ pacu duikt op in Parijs

De pacu © WikiPedia
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

De pacu, een Zuid-Amerikaanse vissoort die verwant is met de piranha, is nu ook opgedoken in de Seine in Parijs. De zoetwatervis staat er bij ons om bekend dat hij naast visjes en planten ook… teelballen lust.

De pacu is een neef van en lijkt ook sterk op de piranha. Opmerkelijk is zijn gebit, dat doet denken aan dat van een mens.

De zoetwatervis, die tot 90 cm lang kan worden, komt normaal voor in de Amazone- en de Orinocorivier in Zuid-Amerika maar heeft volgens berichten de oversteek naar Europa gemaakt. Nadat in augustus een exemplaar zou zijn gevonden in de zeestraat tussen Denemarken en Zweden, heeft nu een visser er een opgevist uit de Seine in Parijs. Dat melden onder meer de krant Le Monde en het persagentschap AFP.

Teelballen

De pacu is normaal niet gevaarlijk voor de mens, maar kan met zijn stevige kaken toch hard bijten. Bovendien staan op zijn menu niet alleen kleine visjes, planten en fruit en noten die in het water zijn gevallen. Volgens hardnekkige geruchten is de pacu ook wel verzot op teelballen. Zo zouden in Zuid-Amerika al verschillende mannen het slachtoffer van de bijtgrage pacu zijn geworden.

Een en ander wordt mogelijk overdreven, zo zei een expert aan National Geographic. ‘Ik denk dat het meer een gerucht is. Zwemmers moeten zich geen zorgen maken. De kans is klein dat je er ooit een te zien krijgt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content