Orkaan Isaac bereikt kust van Louisiana

Orkaan Isaac heeft dinsdagavond laat lokale tijd de kust van Zuid-Oost-Louisiana bereikt. Precies zeven jaar na orkaan Katrina houdt New Orleans de adem in.

Volgens het National Hurricane Center groeide de storm nog aan, met anhoudende windsnelheden van130 kilometer per uur. Op de zevende verjaardag van de rampzalige orkaan Katrina ligt New Orleans nog steeds op de verwachte koers van Isaac.

Stormvloed

De autoriteiten verwachten “sterke windstoten en een gevaarlijke stromvloed aan de kust aan het noordelijke deel van de Golf van Mexico”. Maar vooral de regen kan een probleem blijken. Isaac is een grote, langzaam bewegende orkaan. Volgens de laatste voorspellingen kan de storm meer dan een halve meter regen dumpen in de streek van New Orleans.

In Shell Beach, Louisiana zou het water al bijna drie meter gestegen zijn, maar het orkaancentrum waarschuwt voor stijgingen tot wel vier meter hoog in Louisiana, Mississippi en Alabama. In de eerste twee staten heeft president Obama intussen al de noodtoestand afgekondigd. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content