Muziek voor een betere mobiliteit

© Belga

Met het gratis festival Rock the Ring in Vilvoorde op zondag 11 september wil Greenpeace protesteren tegen de verbreding van de Brusselse Ring.

Met het gratis festival Rock the Ring in Vilvoorde op zondag 11 september wil Greenpeace protesteren tegen de verbreding van de Brusselse Ring. Enkele dagen later geeft in het Italiaanse Bari de groep Tête de Bois op een wel heel originele manier het startsein voor de Europese Week van de Mobiliteit.

Met de verbreding van de Brusselse Ring, het bouwen van megalomane shoppingcentra, en het omvormen van Vlaanderen tot logistieke draaischijf is niemand gebaat, dat is de boodschap die Greenpeace met Rock the Ring de wereld in wil sturen. Het zorgt volgens de mileu-organisatie enkel voor nog meer vrachtwagenverkeer, nog meer vervuiling en brengt uiteindelijk economisch niets op.

Op het gratis festival in het Vilvoordse Rolleveldpark treden op 11 september vanaf 14 uur achtereenvolgens Jaune Toujours, Yevgueni, Johan Verminnen, Stash en Suarez aan. Jim Cole sluit af om 18.15 uur.

Ook bekommerd om milieu en mobiliteit is de Romeinse band Têtes de Bois. Zij geven op 15 september in het Italiaanse Bari een concert dat letterlijk drijft op de energie van de toeschouwers: 128 fietsende fans genereren ter plekke de elektriciteit voor de geluids- en lichtinstallatie. Daarmee trapt de band nogal letterlijk de Europese Week van de Mobiliteit op gang , die loopt van 16 tot 22 september.

Jan Haeverans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content