Langste insect is wandelende tak van 62 centimeter

Phoebe, de Maleisische wandelende tak uit 2004, mat amper 45 centimeter. Het ei waar ze uit te voorschijn kwam, mat 4 millimeter. © Reuters

Het langste insect ter wereld is een wandelende tak van 62 centimeter die twee jaar geleden ontdekt werd in het zuiden van China. Dat heeft het Insectenmuseum van West China volgens het agentschap Nieuw-China gemeld.

De wandelende tak meet om precies te zijn 62,4 centimeter en werd aangetroffen in de provincie Guangxi. Het is daarmee de langste van de 807.625 insectensoorten ter wereld. Het record tot nu toe stond op naam van een Maleisische wandelende tak van 56,7 centimeter lang die in 2008 werd gevonden en momenteel tentoongesteld wordt in het Natuurhistorisch museum in Londen.

Het insect werd gevangen genomen door wetenschapper Zhao Li, die er door alerte dorpsbewoners op gewezen was dat het bijzonder grote insect er gesignaleerd was. Het kostte hem zes jaar om het uiteindelijk ook te vinden.

“Ik was insecten aan het vangen op een 1.200 meter hoge berg in de nacht van 16 augustus 2014 toen ik een schaduw zag die op een twijg leek. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat de poten van het gigantische insect even lang waren als het lijf”, zei die daarover. De wandelende tak werd Phryganistria chinensis Zhao gedoopt, ter ere van zijn ontdekker. Er bestaan meer dan 300 soorten wandelende takken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content