Californië tikt Kim Kardashian en Sylvester Stallone op de vingers voor buitensporig waterverbruik

Verdroogd Californië. © Reuters

Enkele beroemdheden, onder wie Kim Kardashian en Sylvester Stallone, hebben waarschuwingen gekregen omdat ze het niet zo nauw nemen met de beperkingen op waterverbruik die zijn ingevoerd vanwege de aanhoudende droogte in Californië.

Dat meldt The Los Angeles Times maandag.

Limieten op de waterconsumptie zijn in voege in meerdere regio’s in het zuiden van Californië, waaronder Calabasas en Hidden Hills, gekend om hun weelderige gazons en grote zwembaden. Volgens The Los Angeles Times overschrijden nog steeds meer dan 2000 inwoners van deze welgestelde oorden de limieten, soms in ruime mate.  De krant, die officiële documenten citeert, weet onder meer dat Kim Kardashian in juni verschillende keren op de vingers is getikt. Zo werd in een huis in Hidden Hills en een aanpalend terrein dat toebehoort aan een trust gelinkt aan de realityster 880.000 liter meer water verbruikt dan was toegestaan. De residentie van Stallone in Hidden Hills overschreed haar quota voor juni met 870.000 liter, 533 procent meer dan de limiet. 

Ook komiek Kevin Hart, en basketster Dwayne Wade kwamen onder vuur voor hun waterverbruik.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Overtreders krijgen boetes van enkele honderden dollars opgelegd, maar recidivisten kunnen ook waterbeperkingen opgelegd krijgen. De autoriteiten van het waterdistrict Las Virgenes hebben al toestellen die het debiet beperken aangebracht op een twintigtal afsluitkleppen van lokale eigendommen, zo weet de krant. 

‘500 oude bomen’

Het Franse persbureau AFP contacteerde een vertegenwoordiger van Kardashian, maar ontving nog geen antwoord. De advocaat van Stallone verklaarde aan de krant dat het artikel ‘een verkeerd beeld van de situatie’ geeft op een domein waarop zo’n 500 oude bomen staan die zouden sterven zonder voldoende bewatering. Hij beklemtoonde dat zijn cliënt tegelijkertijd een spaarzaam irrigatiesysteem heeft geïnstalleerd en bepaalde gazons heeft opgegeven. 

Meer en meer inwoners van het zuiden van Californië verruilen hun gazons voor lokale planten die beter bestand zijn tegen de droogte. Woordvoerder Mike McNutt van Las Virgenes beklemtoonde dat het waterverbruik in het district al fors is ingeperkt. Hij hoopt dat alle beroemdheden de regels volgen en zo het goede voorbeeld geven. ‘Mensen luisteren naar jullie en hechten waarde aan wat jullie doen’, zo luidde zijn oproep.

Partner Content