De waarheid over klimaatverandering is nog steeds ongemakkelijk

An Inconvenient Truth © /

Voormalig presidentskandidaat Al Gore heeft een vervolg gemaakt op zijn klimaatdocumentaire ‘An Inconvenient Truth’. Bekijk de trailer.

Deze zomer komt de nieuwe film ‘An Inconvenient Sequel: Truth To Power’uit, het vervolg op de Oscarwinnende klimaatfilm uit 2006 van Al Gore. Hoe is het iets meer dan 10 jaar later gesteld met ons klimaat? De eerste officiële trailer geeft het antwoord dat we eigenlijk al kennen: ‘De bewijzen tonen aan dat de door de mens veroorzaakte klimaatverandering onze planeet waanzinnig beschadigt’, meent Gore. ‘Er zijn nu zelfs nog meer bewijzen om deze theorie te staven dan in 2006.’

‘Toekomstige generaties zullen terugkijken en zeggen: waar waren jullie mee bezig? Waarom hebben jullie niet geluisterd naar wat de wetenschap zei? Waarom hebben jullie niet geluisterd naar het geschreeuw van Moeder Natuur?’, aldus Gore.

Terwijl ‘An Inconvenient Truth’ nog een rustige slideshowpresentatie was, lijkt ‘An Inconvenient Sequel’, die in januari op het Sundance Filmfestival debuteerde, meer op een politieke thriller met een vurige Al Gore als klimaatheld in de hoofdrol. En zoals in elke film heeft ook deze een boosaardig personage: Donald Trump. Hij heeft dan ook een prominente rol in de trailer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De trailer komt uit op het moment dat de Amerikaanse president Trump een presidentieel besluit ondertekende dat de klimaatmaatregelen die zijn voorgangers namen sinds ‘An Inconvenient Truth’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content