Aardvarkentje geboren in Zoo van Antwerpen

© Zoo van Antwerpen

In de Zoo van Antwerpen is een aardvarkentje geboren in het nachtdierenverblijf. Het diertje is negen dagen oud en is gezond.

Het diertje is het vijfde jong van moeder Curly. De meeste van haar jongen werden amper een maand oud.

Het grootbrengen van de kleine aardvarkentjes is niet eenvoudig, aangezien de melkproductie van de moeder traag op gang komt. Bovendien staan aardvarkens ervoor bekend hun jongen niet echt zachtaardig te behandelen. De verzorgers leggen het diertje elke drie uur bij de moeder om te drinken, kolven moedermelk af en geven het diertje ook puppymelk. Het diertje, dat bij de geboorte 1,5 kilogram woog, weegt ondertussen 2,1 kilogram.

Geslacht moeilijk vast te stellen

Het geslacht van de boreling is nog niet gekend, aangezien het geslacht moeilijk vast te stellen is. Elk jong aardvarkentje heeft uitwendig een soort balletjes die te verwarren zijn met teelballen, maar even goed geurklieren kunnen zijn. De naam van het diertje wordt bepaald wanneer het geslacht duidelijk is. Dit jaar beginnen alle namen van baby’s in de Zoo met een “O”.

Er leven 45 aardvarkens in Europese dierentuinen. Aardvarkens zelf zijn niet bedreigd, maar hun bestaan is belangrijk voor andere Afrikaanse dieren zoals hyena’s en wrattenzwijnen, die de holen van de aardvarkens gebruiken als schuilplek. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content