800 doden in een week door hittegolf in India

Hittegolf in India © Belga Image

Een hittegolf die het zuiden van India in zijn greep houdt, heeft al aan bijna 800 mensen het leven gekost. In sommige gebieden stijgt het kwik tot 50 graden Celsius.

Er heerst in de regio al sinds april een hittegolf, maar de meeste sterfgevallen dateren van de voorbije dagen. De zwaarst getroffen deelstaat is Andhra Pradesh, daar stierven sinds 18 mei al 551 mensen als gevolg van de hittegolf, van wie 332 alleen al afgelopen weekend. In de staat Telangana gaat het om 215 slachtoffers. Volgens de BBC zijn er ook 24 doden geteld in West-Bengalen en Orissa.

De autoriteiten roepen mensen op om binnen te blijven, zichzelf voldoende te beschermen als ze toch buiten moeten en voldoende water te drinken. Meteorologen voorspellen voor de komende dagen een daling van de dagtemperaturen.

Hittegolf in India
Hittegolf in India© Belga Image
Hittegolf in India
Hittegolf in India© Belga Image

De zomer in India begint in april en kent midden mei normaal gezien zijn hoogtepunt, waarna het warme weer meestal tot eind juni aanhoudt. Volgens experts stijgt de gemiddelde zomertemperatuur elk jaar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content