Michel Libert dient klacht in tegen nieuwe Bende-getuige: ‘Ik zie hem in de rechtbank’

Opsporingsbericht voor de Bende van Nijvel © Belga

Michel Libert, die door een nieuwe getuige als ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel wordt aangewezen, dient klacht in wegens laster.

Volgens de nieuwe getuige in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel is Michel Libert – de voormalige nummer twee van de extreemrechtse beweging Westland New Post – ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel, meldt Het Nieuwsblad zaterdag.

De naam Michel Libert circuleert al langer in het dossier over de Bende van Nijvel. De man werd eind jaren ’80 al eens gearresteerd in het kader van het onderzoek naar WNP, en in 2014 gebeurde dat nog eens door de huidige onderzoeksrechter in het Bende-dossier, Martine Michel.

Libert ontkent evenwel dat hij iets te maken heeft met de Bende van Nijvel, en dient nu klacht in tegen de anonieme getuige. Dat zegt hij zaterdag in een reactie aan De Morgen.

“Ik weet niet wie die man is, ik kan er geen naam of een gezicht op plakken. Ik ga ervan uit dat die persoon door mij of door iemand van de toenmalige WNP-leiding is gerekruteerd en op een van onze oefenkampen terecht is gekomen”, zegt hij.

“Het verhaal dat hij daar verder over vertelt, bevat zestig procent waarheid en veertig procent absolute verzinsels. Ik dien klacht in wegens laster en we zien hem in de rechtbank”, aldus Libert aan De Morgen.

Partner Content