Mensensmokkelaar Mawda geïdentificeerd, dader mogelijk niet meer in het land

© BelgaImage

De bestuurder van de camionette waarin het tweejarige vluchtelingenkind Mawda het leven liet, is dankzij DNA-onderzoek geïdentificeerd. Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen citeren daarover vrijdag een welingelichte bron.

Het incident met de bestelwagen vol migranten dateert van 17 mei. Tijdens de achtervolging werd Mawda dodelijk geraakt door een politiekogel. De dertig inzittenden van de bestelwagen werden destijds opgepakt maar werkten niet mee aan het onderzoek, meldde Bergens procureur-generaal Ignacio De La Serna destijds.

Iedereen mocht na ondervraging beschikken. Wel werden vingerafdrukken en DNA afgenomen. Dat DNA-onderzoek van onder meer het stuurwiel heeft nu resultaat opgeleverd. ‘Er konden twee personen ­geïdentificeerd worden’, zegt de bron. ‘Het gaat om een chauffeur en een bijzitter. Zij maakten inderdaad deel uit van de hele groep die na de schietpartij opgepakt, ondervraagd en opnieuw vrijgelaten werden.’

‘De twee gezochte individuen zijn allicht niet meer in het land’, klinkt het ook. Precieze details over de twee verdachten konden de kranten niet achterhalen.

Partner Content