De ex-First Lady bezweek in haar woning in Los Angeles aan congestief hartfalen en wordt in de Ronald Reagan Presidential Library in Simy Valley (Californië) begraven aan de zijde van haar echtgenoot die op 5 juni 2004 is overleden, zo meldde het NBC News op gezag van haar woordvoerster.

Nancy Reagan, geboren als Anne Frances Robbins op 6 juli 1921 in New York, was als Nancy Davis in de jaren veertig en vijftig actrice toen zij haar latere man ontmoette die toen zelf ook acteur was. Het stel huwde in 1952 en kreeg twee kinderen.

Ronald Reagan was van 1967 tot 1975 gouverneur van Californië. Op 20 januari 1981 legde hij de eed af als veertigste president van de VS, om acht jaar later afscheid van het Witte Huis te nemen.

De ex-president, bij wie in 1994 Alzheimer was vastgesteld, overleed op 5 juni 2004 op 93-jarige leeftijd. Nancy Reagan, de tweede vrouw van Ronald Reagan, blijft ook in de herinnering voor haar "zeg gewoon neen" anti-drugscampagne. (Belga/TE)

De ex-First Lady bezweek in haar woning in Los Angeles aan congestief hartfalen en wordt in de Ronald Reagan Presidential Library in Simy Valley (Californië) begraven aan de zijde van haar echtgenoot die op 5 juni 2004 is overleden, zo meldde het NBC News op gezag van haar woordvoerster. Nancy Reagan, geboren als Anne Frances Robbins op 6 juli 1921 in New York, was als Nancy Davis in de jaren veertig en vijftig actrice toen zij haar latere man ontmoette die toen zelf ook acteur was. Het stel huwde in 1952 en kreeg twee kinderen. Ronald Reagan was van 1967 tot 1975 gouverneur van Californië. Op 20 januari 1981 legde hij de eed af als veertigste president van de VS, om acht jaar later afscheid van het Witte Huis te nemen. De ex-president, bij wie in 1994 Alzheimer was vastgesteld, overleed op 5 juni 2004 op 93-jarige leeftijd. Nancy Reagan, de tweede vrouw van Ronald Reagan, blijft ook in de herinnering voor haar "zeg gewoon neen" anti-drugscampagne. (Belga/TE)