Tijdens haar proces in de Duitse stad Darmstadt heeft zangeres Nadja Benaissa van de Duitse meidenpopgroep No Angels zich verontschuldigd omdat ze onveilige seksuele betrekkingen had met mannen zonder hen te vertellen dat ze hiv-positief is.

Benaissa gaf toe dat ze indertijd "roekeloos was" en haar bedpartners niet over haar gezondheidstoestand inlichtte. "Het spijt me vanuit het diepste van mijn hart. Ik heb nooit gewild dat iemand met het virus besmet zou raken", aldus Benaissa.

Naar eigen zeggen heeft men haar geadviseerd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze het virus zou overdragen op een seksuele partner, zo schrijft de Britse krant The Guardian. In een verklaring die tijdens de rechtszaak door haar advocaat werd voorgelezen zegt ze: "Mij werd verteld dat de waarschijnlijkheid dat ik iemand anders zou besmetten of dat ik de ziekte (aids) zou ontwikkelen min of meer onbestaand was. Daarom hield ik het nieuws voor mezelf, want ik wilde niet dat mijn dochter zou worden gestigmatiseerd."

10 jaar cel

De zangeres wordt ervan beschuldigd een van haar drie sekspartners tussen 2000 en 2004 tijdens onveilige seks met het immuniteitsziektevirus te hebben geïnfecteerd. Benaissa zelf ontdekte in 2000 op 17-jarige leeftijd tijdens een zwangerschapstest in het ziekenhuis dat ze seropositief was. De geïnfecteerde man is co-aanklager. Zijn naam is niet bekendgemaakt.

De zangeres moet zich nu wegens gevaarlijke slagen en verwondingen en pogingen tot gevaarlijke slagen en verwondingen verantwoorden. Benaissa riskeert tien jaar cel.

Het proces zou vijf dagen duren. Wegens de grote belangstelling vindt het in een grotere rechtszaal dan normaal plaats. Er is ook verscherpte controle.

De popgroep No Angels werd in 2000 ontdekt tijdens een talentenjacht op de Duitse televisie. De band groeide uit tot de meest succesvolle meidengroep van Duitsland met vijf miljoen verkochte albums tussen 2000 en 2003. In 2008 namen de meisjes deel aan het Eurovisie Songfestival waarin ze als 23e eindigden.


Tijdens haar proces in de Duitse stad Darmstadt heeft zangeres Nadja Benaissa van de Duitse meidenpopgroep No Angels zich verontschuldigd omdat ze onveilige seksuele betrekkingen had met mannen zonder hen te vertellen dat ze hiv-positief is. Benaissa gaf toe dat ze indertijd "roekeloos was" en haar bedpartners niet over haar gezondheidstoestand inlichtte. "Het spijt me vanuit het diepste van mijn hart. Ik heb nooit gewild dat iemand met het virus besmet zou raken", aldus Benaissa. Naar eigen zeggen heeft men haar geadviseerd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze het virus zou overdragen op een seksuele partner, zo schrijft de Britse krant The Guardian. In een verklaring die tijdens de rechtszaak door haar advocaat werd voorgelezen zegt ze: "Mij werd verteld dat de waarschijnlijkheid dat ik iemand anders zou besmetten of dat ik de ziekte (aids) zou ontwikkelen min of meer onbestaand was. Daarom hield ik het nieuws voor mezelf, want ik wilde niet dat mijn dochter zou worden gestigmatiseerd." 10 jaar celDe zangeres wordt ervan beschuldigd een van haar drie sekspartners tussen 2000 en 2004 tijdens onveilige seks met het immuniteitsziektevirus te hebben geïnfecteerd. Benaissa zelf ontdekte in 2000 op 17-jarige leeftijd tijdens een zwangerschapstest in het ziekenhuis dat ze seropositief was. De geïnfecteerde man is co-aanklager. Zijn naam is niet bekendgemaakt. De zangeres moet zich nu wegens gevaarlijke slagen en verwondingen en pogingen tot gevaarlijke slagen en verwondingen verantwoorden. Benaissa riskeert tien jaar cel. Het proces zou vijf dagen duren. Wegens de grote belangstelling vindt het in een grotere rechtszaal dan normaal plaats. Er is ook verscherpte controle. De popgroep No Angels werd in 2000 ontdekt tijdens een talentenjacht op de Duitse televisie. De band groeide uit tot de meest succesvolle meidengroep van Duitsland met vijf miljoen verkochte albums tussen 2000 en 2003. In 2008 namen de meisjes deel aan het Eurovisie Songfestival waarin ze als 23e eindigden.