'Oudste priester ter wereld' wordt 'oudste man van België'

07/05/15 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:42

De 105-jarige priester Jacques Clemens uit de Henegouwse gemeente Nalinnes is voortaan de oudste man van het land.

'Oudste priester ter wereld' wordt 'oudste man van België'

Jacques Clemens © Reuters

In het Oost-Vlaamse Zaffelare (Lochristi) is donderdagmorgen Aimé Wille overleden, met 106 jaar de oudste man van het land. Dat betekent dat de 105-jarige priester Jacques Clemens uit de Henegouwse gemeente Nalinnes voortaan de oudste man van België is. Dat bevestigt Anthony Croes-Lacroix van de Gerontology Research Group. Jacques

Clemens werd op 11 juli 1909 in Den Haag geboren en in 1936 tot priester gewijd. Sinds 1958 gaat hij de mis voor in de parochie Bultia in het bisdom Doornik. Afgelopen zomer nog werd Jacques Clemens gevierd als de "oudste priester ter wereld".

De vorige oudste Belg, Aimé Wille, vierde op 1 maart nog zijn 106e verjaardag. "Aimé was een heel lieve man die zijn hele leven hard heeft gewerkt, en ook zo lang mogelijk voor zijn echtgenote heeft gezorgd", zegt Jan Demeeester, hoofd bewonerszorg van het WZC aan de krant Het Nieuwsblad. "Aimé was een fiere man, die er op stond altijd netjes gekleed te zijn. Hij keek uit naar iedere verjaardag, maar vlak na elke verjaardag zei hij ook dat de volgende er wat hem betreft niet meer hoefde te komen." (Belga/TE)

Bekijk ook: In beeld: 's Werelds oudste priester (105) in actie

Lees meer over:

Onze partners